Smart planlegging ga 175.000 kr i støtte fra Enova

Smart planlegging ga 175.000 kr i støtte fra Enova

Eneboligen fra 1959 var i en så dårlig forfatning at den måtte totalrenoveres. Med hjelp av Binde Framtid fikk huseier Magnus Smith oversikt over hvilke tiltak som ville gjøre eneboligen mer energieffektiv, og dermed kunne kvalifisere til støtte fra Enova. 

 
 
magnus1.jpg
 
 

– Jeg hadde i praksis valget mellom å rive huset og bygge nytt, eller å oppgradere nesten hele bygningsmassen. Etter litt betenkningstid kom jeg frem til at jeg ville prøve å bevare noe av det gamle – jeg liker at huset har litt «sjel»,  forteller Smith. Han ble tipset fra byggmesteren om støtteordningene fra Enova, og han tok derfor kontakt med Binde Framtid tidlig i prosessen for å legge en plan for boligens energiløsninger. 

Flere tiltak ga full pott

Bygningen måtte oppgraderes både innvendig og utvendig for å møte dagens krav til en moderne familiebolig. For å redusere eneboligens energibehov listet Binde Framtid opp en kombinasjon av flere tiltak som ville bedre boligens evne til å holde på varmen, og gi et bedre innemiljø. 

 
 
magnus5.jpg
 
 

Tiltakene som ble gjennomført i eneboligen:

  • Etterisolere kjellergulv med 100 mm EPS

  • Etterisolere kjellervegger med 50 mm isolasjon

  • Lufttette overgang grunnmur/svill

  • Etterisolere yttervegger 1. og 2. etasje med 100 mm isolasjon

  • Ny vindsperre hele boligen

  • Nytt undertak

  • Nye vinduer og dører med gjennomsnittlig U-verdi 1,2 W/m²K

  • Isolere eksisterende takkonstruksjon med 300 mm isolasjon

  • Balansert ventilasjon i hele boligen

 
 
ventilasjonsanlegg.jpg
 
 

– Det at Smith skulle gjøre en så omfattende oppgradering av boligen åpnet muligheten for maksimal Enova-støtte. Det er for eksempel sjelden at kundene etterisolerer kjellergulvet sitt, men her hadde han planlagt gode tiltak, som viste seg å gi totalt 175.000 kroner i Enova-støtte, forklarer energirådgiver Magnus Vågen i Binde Framtid. Dette inkluderte 150.000 kroner for oppgradering av bygningskroppen, 20.000 kroner for balansert ventilasjon og 5000 kroner for bruk av energirådgiver.

 
 
magnus_ventilasjon.jpg
 
 

Vel verdt investeringen

Etter å ha lagt bak seg måneder med planlegging og bygging, ser Magnus Smith nå frem til å bo i sin nye, gamle bolig. – Kostnadsmessig tilsvarer oppgraderingen et nybygg, men takket være rådgivingen fra Binde Framtid kan jeg trekke fra hele 175.000 kroner fra sluttsummen, smiler den fornøyde huseieren.

Snopp Designbyrå