Solceller og energilagring

Solceller blir mer og mer populært i Norge, og Binde Framtid er med på notene. Vi jobber tett på nye produkter og løsninger, og hjelper våre kunder med en komplett vurdering av energibruk i boligen sammen med vurderinger rundt solcelleanlegg og energilagring og -styring. Vi gir våre kunder trygghet for en god investering!

 
solcelle.jpg
 

Binde Framtid har siden oppstarten i 2018 fokusert på å bygge opp kompetanse om solceller. Vi kan inkludere råd om solceller og energilagring i vår energirådgivning til både private og næring. Siden vi er uavhengige energirådgivere skal du som kunde få de beste rådene for deg og din bolig!

Vi har direkte erfaring fra bruk av solceller og energilagring i vårt pilotprosjekt. 20 solceller er montert på garasjetaket til daglig leder i Binde Framtid: Magnus Vågen. Sammen med solcellene ble det installert to batterier på tilsammen 8,4 kWh, som lagrer solenergien som boligen ikke bruker på dagtid. Denne energien kan tas i bruk når sola går ned eller energiforbruket blir høyere enn solproduksjonen.

Batteriene har tidligere stått i en Nissan Leaf. De ble bygd om og tilpasset, og kan nå få forlenget levetid hos familien Vågen.

Batteriene skal bli så smarte at de vet strømprisen (som varierer hver time) og værvarselet. Slik blir batteriene en “strømmegler” som kan for eksempel kjøpe strøm billig på natta, og gi boligen denne strømmen når strømprisen og forbruket øker på dagtid.

Som et siste ledd i pilotprosjektet ser Magnus på muligheten for å la elbilen sende strøm inn til boligen, spesielt i tider med høy strømpris. Dette betyr at strømmen går motsatt vei enn ved vanlig lading - strømmen går fra elbilen til boligen. Løsningen heter V2G - vehicle to grid, og mange mener dette har et stort potensial fremover.

I 2019 blir Vassinghaugen ferdig, som skal ha både solceller, batterilagring, varmepumpe med energibrønn og smart strømstyring. Les mer om dette prosjektet i artikkelen lenger ned på nettsiden.